Powered by LauwersDesign

Pagina niet gevonden

Ga naar de homepagina

Algemeen

Wie organiseert de intocht?
De gemeente organiseert het evenement en de intocht. De NTR maakt een tv-registratie van de intocht en maakt het Sinterklaasjournaal.

Hoeveel bezoekers worden er verwacht?
Er worden ongeveer 25.000 bezoekers verwacht.

Waar kan ik het beste kijken langs de route?
Zoek een mooi plekje waar u het feest wilt vieren. Dat kan zijn: langs de vaar- of looproute, bij het aanmeren nabij De Zijl of op de Markt. Het is verstandig om niet meer te wisselen van feestlocatie. Er worden namelijk heel veel bezoekers verwacht. 

Waar heb ik het beste zicht?
Door de hele binnenstad worden LEDschermen geplaatst, zodat iedereen de intocht kan volgen. Langs de gehele route (zie onderstaand kaartje) is er van alles te beleven, dus waar u ook bent: het is gezellig!Route intocht

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een bezoek aan de landelijke intocht in Dokkum?
Plan uw reis (zie verkeer en vervoer).
Plan van te voren waar u wilt gaan staan. Zoek een mooi plekje waar u het feest wilt vieren. Dat kan zijn: langs de vaar- of looproute, bij het aanmeren nabij De Zijl of op de Markt. Het is verstandig om niet meer te wisselen van feestlocatie. Er worden namelijk heel veel bezoekers verwacht. 
Kom op tijd voor goed zicht.
We verwachten zo’n 25.000 mensen in de stad. Een gezellige drukte! Voorafgaand aan de intocht is er ’s ochtends ook al van alles te zien en te beleven in de binnenstad. Ook kunt u op grote schermen de intocht live volgen.
Als het te vol wordt in de stad informeren we hierover via de website, twitter, facebook en instagram en via de schermen in de stad.

Mogen paraplu’s mee? 
Dat is niet verstandig, want het ontneemt andere mensen het zicht. Een regencape is een betere keus.

Wordt het feest afgelast als het slecht weer is?
We doen er alles aan om het feest door te laten gaan. Uiteraard gaan we voor een veilig feest en als daar - vanwege het weer - maatregelen voor nodig zijn dan worden die getroffen.

Hoe wordt ik op de hoogte gebracht wanneer het evenement afgelast is?
We doen er alles aan om het feest door te laten gaan. Maar mocht het noodzakelijk zijn om het feest af te lassen, dan informeren we iedereen daarover via social media, de website en de schermen in de stad.

Kan ik een rugzak meenemen?
Voor een mooi en veilig feest kunnen uw spullen worden gecontroleerd. Hoe minder u meeneemt, hoe eerder uw feest kan beginnen!

Mogen mijn kinderen ook op de foto met Sinterklaas of zijn pieten?
Het is niet mogelijk om met Sinterklaas op de foto te gaan. Het is wel mogelijk om met pieten op de foto te gaan.
 
Als ik niet op de foto wil, kan ik publicatie dan voorkomen?
Nee, bij een dergelijk openbaar evenement heeft de organisatie het recht foto’s van het publiek te maken en te publiceren.